5 Perkara yang Perlu Dielakkan Di Awal Perniagaan

𝑱𝒂𝒏𝒈𝒂𝒏 𝒍𝒂𝒌𝒖𝒌𝒂𝒏 5 𝒑𝒆𝒓𝒌𝒂𝒓𝒂 𝒏𝒊, 𝒑𝒂𝒅𝒂 𝒑𝒆𝒓𝒎𝒖𝒍𝒂𝒂𝒏 𝒃𝒊𝒔𝒏𝒆𝒔 𝒂𝒏𝒅𝒂.
  1. ada keuntungan bisnes simpan dahulu sehingga boleh survive dalam bisnes. Dalam kata lain kumpul duit untuk 3 bulan bayaran belanja tetap. Sebelum anda ingin meraikan diri dengan perkara mewah.
  2. Elakkan ambil hutang jika tidak ada strategi jelas dan plan nak bayar secara betul. Paling kena faham, jangan guna untuk tutup hutang, tapi guna untuk grow your business.
  3. kenalpasti bisnes anda buat untung atau tidak. Jangan guna baki bank sebagai rujukan untuk tahu untung. Tapi bina lah penyata untung rugi ketahui situasi sebenar bisnes anda.
  4. Di permulaan bisnes jangan cuba elak faham tentang cukai, lesen dan ssm. Semua ini akan membantu anda untuk peluang grow kan bisnes dan selamat dari masalah.
  5. Letakkan impian dalam diri untuk capai apa. Tanpa impian yang jelas kita akan guna duit tanpa arah. Akhirnya ramai yang gagal dalam bisnes bukan sebabkan bisnes. Tapi disebabkan masalah diri yang tiada impian jelas untuk diri, keluarga dan Allah.

 

Anda memerlukan khidmat nasihat berkenaan hal-hal persyarikatan seperti percukaian, perakaunan,  pengurusan sumber manusia dan pengurusan perniagaan? Hubungi AMACC di talian 03-89208081 atau 011-57536685 (Advisory Department). Lebih mudah isikan maklumat anda di SINI. 

 

“DAPATKAN ILMU2 BISNES SECARA PERCUMA DARI MENTOR2 USAHAWAN YANG BERPENGALAMAN DARI PELBAGAI BIDANG BISNESS + PERCUMA TEMPLATE PENGURUSAN DUIT BISNES BERNILAI RM97 SEKARANG!” 

WEBSITE:

https://geniususahawan.com/

JOIN OUR TELEGRAM GROUP:

https://t.me/geniususahawanadvisory

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *